AktualityMládež

PYRF kategorie do 14 let vyhrála Tatra, ve finále zdolala domácí Říčany

V Říčanech byl k vidění krásný turnaj, ve kterém české týmy předčily zahraniční hosty. Vítězství urvala v urputném finále Tatra, domácí kluky z Říčan předčila o dvě pětky. Turnaje se zúčastnilo ve čtrnácti týmech na tři sta mladých ragbistů a ragbistek.

Týmy z Čech a Moravy, tři zástupci Německa, dva litevské výběry a chorvatský Záhřeb se nejprve popasovaly ve čtyřech základních skupinách. Do bojů o pozice na piedestalu se kvalifikovali vítězové skupin, týmy Pragy, Říčan, Sparty a Tatry. Domácí Mountfield porazil ve skupině po řadě Slavii 30:0, Berliner SV taktéž 30:0 a litevský Vilkas 25:5. V semifinále Říčanští porazili Pragu 20:5 a sledovali, jak si povedou Sparta s Tatrou. Po velkém boji se nakonec do finále kvalifikovala smíchovská Tatra, stačila jí k tomu jediná položené pětka a vítězství 5:0. Finále zvládli lépe černobílí, dělali méně technických chyb, dobře bránili a po zásluze vyhráli 10:0. Bronz si ze stadionu Josefa Kohouta odvezla Praga, ve vysočanském derby porazila Spartu jednoznačně 20:0.

Ze zahraničních účastníků si nejlépe vedli Litevci z Vilniusu, kteří vybojovali páté místo. Další české týmy se umístily na sedmém místě v podání holek a kluků ze Sokola Mariánské Hory, osmá skončila Slavia, desáté Petrovice a dvanácté Babice.

Konečné pořadí turnaje:

  1. RC Tatra Smíchov
  2. RC Mountfield Říčany
  3. RC Praga Praha
  4. RC Sparta Praha
  5. Vilniaus Regbio Akademija (LTU)
  6. TSV Handschuhsheim (GER)
  7. TJ Sokol Mariánské Hory
  8. RC Slavia Praha
  9. Galezinis Vilkas (LTU)
  10. RK Petrovice
  11. Berliner SV 92 (GER)
  12. Rugby Babice
  13. Zagrebački Ragbi Savez (CRO)
  14. USV Potsdam Rugby (GER)

Zápasy výborně rozhodovali pánové Jiří Livers, Jacques Fick a Ondřej Fořt.

Akci finančně podpořilo Město Říčany.

PCh, 6. 4. 2019