AktualityDěti

Zbuzany rekordní

Zimní turnaje dětí ve Zbuzanech pořádané naším klubem jsou již několik let ragbyovým evergreenem. Jejich oblibu nejlépe ilustrují stále rostoucí počty účastníků. Čtvrtý turnaj této zimy, který se konal v sobotu 26. ledna, stanovil nový rekord. Do zbuzanské haly dorazil neuvěřitelný počet 114 týmů z 18 klubů Čech. Nejvíce týmů postavily do ragbyových bojů „domácí“ Říčany, v našich barvách se v kategoriích U6, U8, U10 a U12 představilo celkem 20 týmů. 10 a více družstev postavili do akce ještě Tatrováci, Petrovičtí a Pragováci. Své naděje ale do Zbuzan přivezly i kluby z Rumburka, Plzně, Českých Budějovic, Přelouče či Jablonce. Oživením byla účast dětí z klubu Lacrosse Radotín, které se v této zimní sezoně zúčastnily již třetího zbuzanského turnaje.

Souběžně s boji v hale proběhlo v zázemí sportovního areálu také školení ČSRU Mini ragby pro začínající rozhodčí. Adepti soudcovské píšťalky, včetně několika říčanských, si pak své nabyté znalosti vyzkoušeli přímo při odpoledních utkáních. A dlužno říct, že si vedli velmi dobře. A jak se vlastně na hřišti dařilo malým ragbistkám a ragbistům? Dle nejspolehlivějších měřících jednotek, tj. úsměvů na rtech, radosti z položených pětek a výkřiků nadšení, přímo skvěle. Další turnaj se ve Zbuzanech uskuteční 9. února, věříme, že opět přinese spoustu radosti a nadšení ze hry se šišatým míčem.

S myšlenkou zimních turnajů pro děti spojených i se vzdělávacími kurzy ČSRU pro rozhodčí a trenéry přišel v roce 2012 říčanský trenér a metodik práce s dětmi a mládeží Tomáš Kohout. RC Mountfield Říčany je tedy již sedmým rokem pořadatelem těchto otevřených turnajů, jejichž cílem je rozvoj českého ragby rozšířením možností aktivního sportování i v zimním období.

PCh, 28.1.2019