AktualitySCM

Mezinárodní ragbyový víkend

Říčanský ragbyový klubu společně s centrem mládeže zorganizovali zimní mezinárodní ragbyový víkend za účasti jihoafrických trenérů.

Akce byla rozdělena do několika částí s dosahem nejen na členy klubu a již začala páteční odpolední prezentací klubového projektu „studium a hraj ragby v zahraničí“ pro rodiče. Prezentace se účastnil ředitel anglické školy Mount St Mary´s College Dr. Nicholas Caddihy a evropský manažer jihoafrické ragbyové unie a ředitel agentury RDJ Sports Development Richard De Jager. Na této škole studovala na podzim trojice našich hráčů Jan Frinta, Kryštof Kohout a Jakub Homer.

Další páteční akcí byl společenský večer v hotelu Esplanade Praha s bývalým reprezentantem Jižní Afriky Thinusem Delportem moderovaný sportovním redaktorem České televize Davidem Kozohorským, který představil jeho bohatou profesionální kariéru. Večera se zúčastnili nejen partneři, podporovatelé a dobrovolní činovníci klubu, ale také bývalý hráči, fanoušci a rodiče.

Sobota 6.1 a neděle 7.1 byla věnována trénování ragby pod vedením jihoafrických a českých trenérů, kterými byli  Ntando Majokweni Manyosha, Thinus Delport, Dylan Campbell, Richard De Jager, Antonín Brabec a Tomáš Kohout. Postupně se v kryté hale s umělým trávníkem ve středočeských Zbuzanech vystřídalo osm kategorií. V sobotu dopoledne U8 společně s U10, odpoledne U12 a večer muži a ženy. V neděli dopoledne U14, odpoledne U16 a U18. Večer měli praktický seminář trenéři. Všichni se mohli zlepšit ve svých základních dovednostech a taktice moderní hry.

Celkem se zimního kempu zúčastnilo 220 hráčů a hráček společně se 40 klubovými trenéry. Celá akce znamenala pro náš klub úspěšné vykročení do roku 2018 s cílem ještě více rozvíjet říčanské ragby.