Děti

Říčany zahájily regionální turnaje 4.9.2016

Po horkém písku na Slávii, kde kategorie U8 a U10 zahájily již tradičně prostřednictvím beach ragby novou sezónu, se konal u nás v Říčanech 1. regionální turnaj, který již přinesl klasické ragby na dobře připraveném trávníku obou hřišť.

Organizačně dopadlo vše na výbornou a všichni přítomní si užili slunečnou neděli plnou kvalitního mládežnického ragby. Příjemné ranní sluníčko přivítalo hráče kategorií U6, U8 a U10 na 1. regionálním turnaji nové sezóny u nás na Stadionu Josefa Kohouta v Říčanech. Pro mnohé hráče a hráčky tento turnaj znamenal vůbec první soutěžní utkání v novém ročníku a na jejich obličejích bylo znát napětí i očekávání, jak se jim bude dařit. Pro některé z nich znamenal i první soutěžní utkání ve vyšší kategorii s větším hřištěm i počtem hráčů v poli. Kategorie U6 postavila pětičlenný tým Modrých tygrů, který statečně bojoval ve svém mini turnaji s tradičními rivaly z Petrovic a Tatry. „Radost ve tvářích malých ragbistů je odměnou za povedený turnaj. Každé soutěžní utkání v dresu Říčan je pak motivuje k další práci na tréninku…“; sdělil Jan Schejbal, trenér kategorie U6.

Kategorie U8 pak zaznamenala rekordní účast celkem 40 hráčů a jedné hráčky navíc, která ovšem přítomným klukům nic nedarovala a zaznamenala řadu pětek i krásných skládek. Celkem tedy 6 říčanských týmů poměřilo síly s dalšími soupeři z Tatry, Petrovic, Slavie, Sparty, Pragy či Iuridicy. „Koordinovat šest týmů je sice organizačně náročné, ale na druhou stranu jsme rádi, že je o ragby v této kategorii takový zájem. A důležité je, že jak zkušenější hráči, tak i ti, co hráli turnaj poprvé, odehráli turnaj s nasazením a patřičným nadšením …“, konstatoval Jan Trnka, trenér kategorie U8.

Kategorie U10 nasadila 28 hráčů, řada z nich okusila poprvé soutěžně trojčlenné mlýny či trávník centrálního hřiště. „První turnaj se povedl, a to jak organizačně, tak i předvedenou hrou. V naší kategorii oceňuji zejména to, jak se hráči vyrovnali s novými prvky hry i většími rozměry hřiště. Výkony hráčů představují velmi dobrý příslib do budoucna a my trenéři se už těšíme na další domácí i mezinárodní turnaje, které nás čekají v podzimní části sezóny ..“, uvedl Marek Fořt, trenér kategorie U10.

V následujících týdnech se turnaje kategorií U6, U8 a U10 rozejdou a budou se konat odděleně. Již 9.10 Vás budeme moci pozvat na turnaj U10 do Říčan.

Za trenéry Česťa Ondrůšek