Děti

Je mi pět a hraju rugby

Soutěžní ročník 2015/2016 zahájil Rugby Club Mountfield Říčany poprvé i s nejmladší soutěžní kategorií U6, ve které zápolili kluci a holky ročníků 2010 a 2011. Tak jako jejich starší spoluhráči se výzvám, které skýtá šišatý míč, hrdě postavili, a to se zanícením, pílí a patřičnou živelností.

Po roce můžeme spokojeně konstatovat, že kluci a holky disponují jak základními ragbyovými dovednostmi, tak i ragbyovou etikou, což je dobrý vklad do jejich další, nejen sportovní, kariéry.

Na podzim minulého roku začal tým trenérů pod vedením Sandry Kazíkové připravovat nejmladší říčanské ragbisty a ragbistky. Školou ještě nepovinní hráči a hráčky začali objevovat taje ragbyového umění a nadšení, které bylo na jejich tvářích při tréninku i vlastní hře vidět, vyvolalo často spokojené úsměvy nejen přihlížejících rodičů, ale i přítomných trenérů.

Po nesmělých začátcích, kdy bylo možné vidět i nevědomé pokusy o položení vlastní pětky (což mimochodem ragbyová pravidla nedovolují) či přetahování o míč s vlastním spoluhráčem se postupně nejmladší reprezentanti říčanského ragby vyvinuli v nefalšované ragbisty, a to nejen vzhledem díky helmám a chráničům na zuby, ale zejména nabytými ragbyovými dovednostmi. Sami trenéři často žasli nad krásnými akcemi během turnajů, jichž se kategorie U6 účastnila. I nezaujatému fanouškovi ragby se zamlouvala spousta nádherných skládek, záměrné hledání mezer v soupeřově obraně či úspěšné pokusy o přihrávku. Na tyto a další pěkné ragbyové momenty se můžeme těšit i v příštím soutěžním ročníku, ve kterém budou v této kategorii hrát ročníky 2011 a 2012.

Během uplynulé sezóny se podařilo vytvořit velmi dobré vztahy mezi hráči, trenéry i rodiči, protože ragby není jen hra, ale i životní styl. A právě rodiče bychom chtěli vyzdvihnout, protože na turnaje nosí všem dětem různé domácí pochoutky a pomáhají vytvářet jednu velkou ragbyovou rodinu. Navázali jsme tak úspěšně na tradici starších kategorií. I díky tomuto sepětí jsme schopni na turnaje postavit 3-4 týmy, což žádný jiný tým U6 nedokázal. Rádi vás v příští sezóně přivítáme u nás na Stadionu Josefa Kohouta v Říčanech a novým zájemcům či zájemkyním ukážeme krásu ragby.


Velký dík si za celoroční vedení týmu nejmladší zaslouží především Sandra Kazíková, Pavel Sláma, Čestmír Ondrůšek, Pavel Nevický, Jan Schejbal a další, kteří s malou ratolestí dle svých možností pomáhají.
Děkujeme. RC Mountfield Říčany